Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Škola grafita

Kancelarija za mlade opštine Savski venac organizuje za učenike osnovnih škola sa teritorije svoje opštine besplatnu Street art radionicu. Radove treba priložiti do 7. marta.

 


Kroz ovaj besplatni tromesečni kurs polaznici radionice će imati priliku da se upoznaju sa istorijom onoga što danas nazivamo uličnom umetnošću, njenim tehnikama i pre svega načinima da se kreativno izraze u malo drugačijoj formi. Pravo da učestvuju imaju osnovci stari između 10 i 15 godina koji pre svega vole da crtaju (posebno interesovanje za grafit/street art kulturu nije neophodno).


Radove treba priložiti do 7. marta na jedan od dva navedena načina:

- poslati 5 skeniranih sopstvenih crteža maksimalne širine 800 pixela i priložiti kratko motivaciono pismo za učešće u radionici na e-mail adresu kzm@savskivenac.org.yu

- doneti lično 5 kopija ili originala sopstvenih crteža neograničenog formata i motivaciono pismo u prostorije Kancelarije za mlade, Kneza Miloša 69, 5 sprat svakog radnog dana od 8-16 časova. Broj polaznika je ograničen, a rezultati ovog konkursa biće objavljeni 10. marta na sajtu Kancelarije www.mladisavskivenac.org.rs.


Zahvaljujući gostoprimstvu osnovne škole Stefan Nemanja, radionice street art-a će se organizovati u ovoj školi jednom nedeljno, a na kraju kursa jedan od zidova ove škole će biti ukrašen radovima njenih polaznika . 


 


Datum objavljivanja: 20.02.2009.