Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Škola crtanja Viorela Flore

Izložba radova polaznika škole crtanja akademskog slikara Viorela Flore, već po tradiciji, biće upriličena u Kulturnom centru Zrenjanina, a kako je zrenjaninska likovna publika takođe navikla, šarolik uzrast zastupljenih autora - od dece predškolskog uzrasta do ljudi zrelog doba - učiniće i ovogodišnju izložbu zaista nesvakidašnjim događajem.


 


Dok crteži talentovanih osnovaca plene maštovitošću, srednjoškolci svojim radovima potvrđuju da su već hrabro zakoračili u svet likovnih istraživanja. Pažnje je svakako vredan i podatak da svršeni srednjoškolci, polaznici škole crtanja Viorela Flore, po pravilu već godinama sa uspehom upisuju arhitektonski fakultet i likovnu akademiju.




Viorel Flora, rođen 1952. godine u Banatskom Novom Selu, završio je slikarski odsek Likovne akademije u Beogradu 1977. godine. U Udruženje primenjenih umetnika Vojvodine primljen je 1981. godine nakon više od 50 knjiga koje je dizajnirao i ilustrovao. Iste godine postao je scenograf-dizajner Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, gde je uradio 130 senografija, a od 1986. godine i oko 100 plakata za pozorišne predstave. Dva puta je, kao stipendista francuske vlade, bio na stručnom usavršavanju u Parizu, a član je pet umetničkih udruženja. Izlagao je na četrdesetak grupnih i 25 samostalnih izložbi, a školu crtanja vodi već punih 20 godina.


 



Datum objavljivanja: 15.07.2008.