Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

SKC Filmforum i časopis ASA

SKC Filmforum i časopis ASA Architectura/ Scientia/ Ars Studentski kulturni centar Beograd, Kralja Milana 48, utorak, 5. april u 19h


 


Povodom objavljivanja jubilarnog 10. broja časopisa ASA Architectura/ Scientia/ Ars Projekcija filma „A galaksija okolo sija“ Vladana Radovanovića i razgovor sa autorom. U razgovoru učestvuju: Vladan Radovanović, Dr. Ješa Denegri (istoričar umetnosti), Dr. Melita Milin (muzikološkinja) i Slobodan Maldini (urednik časopisa ASA)

Moderator: Stevan Vuković





** Susret galaksija





“Politikinu” nagradu za 2021. godinu dobio je Vladan Radovanović za višemedijsku izložbu “A galaksija okolo sija”, koja je mogla da se vidi u Hali broj 4 Beogradskog sajma.od 31. avgusta do 13. septembra  2021. godine, od 18 do 22 časa. Vladan Radovanović je već bio gost Filmforuma, 12. decembra 2017, kada je govorio na temu "Sintezijska umetnost u okviru višemedijske umetnosti", i predstavio svoje dotadašnje radove u tom segmentu stvaralaštva. Tada je još projekat "A galaksija okolo sija" još uvek bio na granici utopije, u tom vidu materijalizacije na kojem je autor insistirao, beskompromisan kao i uvek. Pa ipak, skoro četiri godine kasnije, taj projekat je realizovan na beogradskom sajmištu, i za tajrad mu je komisja u sastavu ‒ Ljiljana Ćinkul, likovni kritičar „Politike”, Simona Čupić, profesorka na Katedri istorije umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Svetlana Mitić, kustoskinja Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Saša Janjić (predsednik), nezavisni kustos, i Marija Đorđević, urednica Kulturnog dodatka lista „Politika” dodelila nagradu za najbolju izložbu za tu godinu. Pored nagrade, koja mu je uručena pre više dva meseca, povod za ovaj nastavak razgovora je i jubilarni 10. broj časopisa ASA Architectura/ Scientia/ Ars, na čijoj naslovnoj strani je Vladan Radovanović,a u čijem sadržaju je zastupljen tekst Dr. Ješe Denegrija pod nazivom "Obnovljeni povratak Vladana Radovanovića", i intervju sa Vladanom, koji je vodio Slobodan Maldini,osnivač i glavnii  odgovorni urednik tog časopisa. U ponovnom razgovoru sa Vladanom, pored pomenutih, pridružiće nam se i Dr. Melita Milin, viši naučni saradnik Muzikološkog instituta SANU, koja je prošle godine u veoma prestižnom časopisu "Contemporary Music Review", u tematskom broju posvećenom srpskim muzičkim avangardama, objavila tekst pod nazivom "Muzika u radovima umetničke sinteze Vladana Radovanovića".


 



Datum objavljivanja: 31.03.2022.