Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Silvija Mandić

Samostalna izložba radova studentkinje FLU Silvije Mandic, No Programme, biće otvorena u četvrtak 15. maja, u art kafeu Fleka na Akademiji, sa početkom u 19 časova.


 


Sam naziv izložbe "No Programme" upućuje na prevazilaženje krutosti koncepta i razbijanje strogog monotematskog okvira. Skromno, ali i bez ograničenja, Silvia želi da se predstavi publici upravo kroz svoja stilska lutanja, da ih sprovede uzbudljivom, elastičnom putanjom najrazličitijih uticaja i tehnika - od klasičnog crteža, preko digitalnog izraza, kolaža, ilustracija, pa sve do dizajna karaktera, elektronskih crteža sa motivima iz pop kulture - što i jeste logična posledica njenih najširih interesovanja i aktivnosti, na fakultetu i van njega.



Ovo će biti prva samostalna izložba Silvije Mandić, inače studentkinje druge godine Slikarskog odseka Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Milete Prodanovića, a odskora i stipendistkinje Berlinske akademije umetnosti. Silvia je nagrađena za najbolji crtež na prošlogodisnjoj školskoj izložbi studenata FLU, a kao koautor trenutno radi na omotu novog albuma Ramba Amadeusa.



Otvaranje izložbe Silvije Mandić pratiće i foto prezentacija interaktivnog teatra pokreta - pozorišne radionice Kvaka. Autor fotografija je Veljko Petković.



"No Programme" će trajati do kraja maja meseca, a postavku možete pogledati svakog dana u art kafeu Fleka na Akademiji, od 10h do 22h


 



Datum objavljivanja: 15.05.2008.