Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

SerbiArt

ProArtOrg i Kulturni centar Magacin u Kraljevića Marka organizuju umetničko-dokumentarnu izložbu o IZLAZ projektu i SerbiArt knjizi. Izložba će se održati u periodu od 7. do 18. maja, 2010. godine.

 


Do sada je u okviru projekta IZLAZ u nekim evropskim zemljama urađeno dosta na promociji srpske savremene umetnosti. Želimo da beogradskoj publici prikažemo do sada učinjeno u formi dokumentarnog zapisa ali i kroz izbor radova osam umetnika zastupljenih u SerbiArt knjizi.




Ideja ove izložbe sledi ideju celokupnog IZLAZ projekta a to je da prikaže svu raznolikost srpske savremene umetničke scene. Svoje radove će prikazati umetnici svih generacija ali i različitih umetničkih poetika. Izložene će biti slike, crteži, skulpture, instalacije, fotografije i video radovi.


Izlagači su: Mileta Prodanović, Biljana Đurđević, diSTRUKTURA, Dorijan Kolundžija, Milica Tomić, Slavica Lazić, Ivan Petrović i Čedomir Vasić.  Selektor izložbe, Milan Bosnić


ProArtOrg sa zadovoljstvom ističe kao još jedan primer privatne inicijative društveno odgovornih organizacija na ovim prostorima, da je izložba SerbiArt u potpunosti realizovana sredstvima advokatske kancelarije Karanović - Nikolić.



Svečano otvaranje izložbe: 7. maj, 2010. u 19 sati. Magacin u Kraljevića Marka.




www.proartorg.com

www.contemporaryartserbia.com


 


 


Datum objavljivanja: 04.05.2010.