Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Seminari za profesionalce u kulturi

Univerzitet umetnosti u Beogradu - Centar za profesionalni razvoj i konsalting i toku meseca aprila organizuje dva seminara namenjena profesionalcima u domenu kulture i komunikacija.



I Brendiranje gradova



6. i 7. april 2009.



Šta je brend? Kako od jednog grada stvoriti brend? Kakvu poruku želimo da pošaljemo? Kako usaglasiti i pomiriti različita gledišta? Kako izvršiti neophodne promene na spoljašnjem i unutrašnjem planu, ali i u samoj svesti sugrađana? Koji su potencijali naših gradova?



Predavači: dr Divna Vuksanović, prof. FDU, teoretičarka kulture, mr Mileta Prodanović, prof. FLU, pisac i vizuelni umetnik, Predrag Garašanin, arhitekta i strateški brend planer u kompaniji New Moment New Ideas Company, Ljiljana Rogač, stručni saradnik za PR Turističke organizacije Srbije.



Predviđene teme:



- O brendu: Šta je brend? Kako se gradi brend? Odlike uspešnog brenda? Šta sve može biti brend? Grad kao brend?

- Studija slučaja: Beograd kao patchwork city

- TOS: Identitet i imidž Srbije i njenih gradova

- Kultura kao potencijal za brendiranje gradova



Radionice: Definisanje brend imidža nekog grada/mesta, Kreiranje medijske kampanje za grad/mesto, Kreiranje sajber-zajednica






II Strategije nastupa u javnosti




10. i 11. april 2009.



Kako plasirati određenu poruku u javnosti? Kako kreirati identitet i uticati na ciljne javnosti? Koje sve strategije postoje? Koje komunikološke i retorske veštine su nam potrebne? Kako savladati tremu? Kako pripremiti javni natup na televiziji? Kako uraditi TV intervju?



Radionice: Priprema i uvežbavanje javnog nastupa.



Predavači: mr Marina Marković, profesor na FDU iz oblasti retorike i govorništva, dr Slavko Kovačević, profesor i praktičar u oblasti marketinga i PR-a, mr Danijela Pantić, urednik i voditelj na RTS, Bojan Joksimović,  stručnjak za PR, direktor agencije Luna/TBWA.






Seminari su namenjeni: zaposlenima u opštinskim službama: sekretarijatima za kulturu, turizam i urbanizam, PR službama, zaposlenima u institucijama kulture, turističkim organizacijama, kao i svima ostalima.




Cena pojedinačnog  dvodnevnog seminara iznosi 10.000 dinara po učesniku (uračunat PDV, ručak i osveženje). Posebna pogodnost za grupe: svaka četvrta kotizacija je gratis!



Nakon završenog seminara polaznici dobijaju sertifikat Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Prijave za učešće, putem e-maila ili telefona.



Kosančićev venac 29

11000 Beograd

Tel/fax: 011/2624-281

centar@arts.bg.ac.rs


Datum objavljivanja: 20.03.2009.