Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Šejma Prodanović: Dnevni crtež

U četvrtak, 20. juna u 19. sati u Galeriji Doma kulture Studentski grad, otvara se samostalna izložba radova autorke Šejme Prodanović, pod nazivom, "Dnevni crtež". Izložba traje do 6. jula, 2013. godine.


 


Projekat "Dnevni crtež" biće predstavljen u galeriji DKSG,od 20.juna do 6.jula. Realizuje se u formatu izložbe crteža na papiru, štampane zbirke i baze radova na internetu (sejma.tumblr.com).



U subotu 22.juna, od 13h do 18h, u okviru izložbe se održava radionica na kojoj će učesnici crtati i praviti fanzin izdanje, kao alternativnu platformu izražavanja ideja i kreativne saradnje. Radionica je otvorena za sve zainteresovane.



"Dnevni crtež" čini serija jednostavnih linijskih zabeleški o kompleksnim pitanjima iz sveta koji nas okružuje. Zasnovani na svakodnevnom protoku slika iz dnevne štampe, magazina, reklame i knjiga, crtežima su naglašene neprimetne stvari i detalji koji su ponekad humoristični, bizarni, apsurdni ili beznačajni. Njima se ispituje ideja beleženja savremenog trenutka kroz crtež kao jedan od najdirektnijih umetničkih postupaka.

 

Šejma Prodanović je diplomirani slikar i grafičar, slobodni umetnik.Svoje radove gradi od slika nađenih u starim štampanim materijalima. U formi grafike, kolaža i crteža, izražava ideju reciklaže sa osvrtom na potrošnju kulture masmedija. Kroz različite reference i izvore, bavi se fenomenima konzumerskog društva i globalizacije. Predstavila je svoje radove na više od 20 samostalnih i preko 100 grupnih izložbi širom sveta. Dobitnica je nagrade XVI Bijenalu studentske grafike Srbije u Domu kulture Studentski grad, u okviru koje i realizuje izložbu.


 



Datum objavljivanja: 19.06.2013.