Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Second Hand Made

Izložbom "Second Hand Made" Galerija Alt I Društvo Smartie žele da obeleže Dan planete Zemlje. Otvaranje je 22. aprila u 19 časova u Galeriji Alt, Vlajkovićeva 30. Prodajna izložba Skadralija: 23.,24.,25. aprila, od 12 do 20h ispred Kuće Đure Jakšića, Skadarska 34.

 


Izložbom "Second Hand Made" Galerija ALT I Društvo Smartie zele da obeleže Dan planete Zemlje i da se pridruže globalnom aktivizmu i da doprinese afirmisanju strategija za opstojivu ekonomiju, da doprinesu podizanju svesti o značaju očuvanja prirodnih resursa, kao i da ukažu na mogućnosti redizajna i reciklaže kao ekonomičnim principima u umetničkom oblikovanju upotrebnih i svakodenvnih dekorativnih predmeta.


Na izložbi ćete moći da vidite redizajniran nameštaj, nakit i odeću: organski tretirane predmete od vune, police oranskih formi, patchwork odeću i prostirke, nakit od tehnološkog otpada, redizajnirane perle iz babinog ormana, asesories, modnu galanteriju, torbe od recikliranog papira, multifunkcionalne i "pametne" predmete, umetničke instalacije i predmete, lampe i druge upotrebne i/ili dekorativne stvari od recikliranog materijala, redizajniranog i ponovo stavljenog u upotrebu, čiji autori postuju ekološka pravila, RECYCLE, REDESIGN, REUSE!


Izlagači su članovi udruzenja "Zelena Omladina", Ana Vojvodić, Ana Vojnic Tunić, Nebojša Milekić, Rajko Novaković, Ljubica Petković, Ivana Lalević, Bojana Ban, Maja Verzotti, Tanja Simičić, Vesna Rušić, Jelena Matić, Jovana Dimitrijević, Aleksandra Ranković, Miroslav Babić, Emilija Parezanović, Milan Ilić, Vedrana Obradović, Biljana Marjanović, Gabriela Vasić i Ivana Knežević, Miloš Božic, Ivan Avramović, deca sa radionice "Napravi sam" u organizaciji Društva Smartie, Kulturni centar Rakovica 2008.


za vise detalja>http://smartorg.webs.com/apps/blog/


 


Datum objavljivanja: 21.04.2010.