Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sećate li se umetnosti prve decenije XXI veka ?

U Rexu će u subotu 12. decembra biti realizovani intervjui sa zainteresovanim akterima i posmatračima dešavanja na umetničkoj sceni ili scenama koje smatraju relevantnim za istoriju savremene umetnosti u Srbiji u prvoj deceniji 21. veka.


 


Ovi intervjui su pokušaj svojevrsnog usložavanja vizure istraživanja koje je u toku od sredine ove godine, kroz proširenje kruga ispitanika/ca obuhvaćenih prvobitnim planom inicijatora i realizatora/ki projekta. Intervjui se baziraju na oko dvadeset orijentacionih pitanja koja se zainteresovanima šalju uoči razgovora ali i na principima usmene istorije koji podrazumevaju selektivno sećanje i zaborav, subjektivnost i spontanost narativa. Događaj je i jedna vrsta seminara za realizatore/ke projekta - Nebojšu Milikića, Milicu Ružičić, Sandru Stojanović i Anu Vilenicu, koji će pokušati da prošire sopstvene horizonte i kriterijume orijentacije i percepcije u ovom istraživanju i njegovoj kasnijoj interpetaciji.



Zainteresovani za intervjuisanje mogu da se jave na adresu govorni.programi.rex@gmail.com





Projekat Usmena istorija savremene umetnosti u Srbiji 2000-2010. je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja a ovaj svojevrsni otvoreni seminar od strane Fonda za otvoreno društvo, kao deo Govornih programa KC Rex.


 



Datum objavljivanja: 09.12.2015.