Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Satirikone, Slavka Krunića

U ponedeljak, 26. aprila, 2010. godine u 19 časova u Savremenoj galeriji Zrenjanin, otvara se samostalna izložba slika autora Slavka Krunića, pod nazivom, "Satirikone". Izložba traje do 14. maja.


 


Slikarski izraz Slavka Krunića čini mešavina duha velikih umetničkih škola iz istorije umetnosti sa duhom današnje socijalne kritike izvedene na veoma sofisticiran način. Na slikama su u prvom planu postavljeni stilizovani, karikaturalno izvedeni ljudski portreti ili figure, ali ova karikaturalnost izvedena je veoma suptilno, bez jake ironije i bez namere da ismeva. Predstavljena lica prekrivena su dobrotom i setom, oni su začuđeni u svetu u kojem postoje, ali više od svega ti likovi traže sabesednike na drugoj strani.




Biografija: Slavko Krunić (Beograd, 1974) Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Radomira Reljica. Magistarske studije završio na istom fakultetu u klasi profesora Anđelke Bojović. Izlagao je na petnaest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Kopenhagen, Ljubljana , Pariz, Beograd) i na više grupnih izložbi.


 



Datum objavljivanja: 26.04.2010.