Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sarajevska zima 2013.

U Sarajevu se u periodu od 7. februara do 21. marta održava XXIX međunarodni festival "Sarajevska zima" naslovljen "Umjetnost dodira".


 


Kao tradicionalna manifestacija kulture  i umetnosti, kao mesto susreta umetnika iz celog sveta festival uključuje preko 100 programa izložbi vizuelnih umetnosti, koncerata, pozorišnih predstava, knjizevnih prezentacija, filmskih projekcija i događaja, ...



Kulturni centar Beograda se i ove godine odazvao pozivu organizatora Festivala da predstavi svoje projekte. Sarajevska publika će imati prilike da vidi izložbu video radova iz Kolekcije Oktobarskog salona. Na izložbi, koja ce biti postavljena u galeriji Collegium Artisticum (Terezija bb, Centar Skenderija), biće prikazani video radovi devetoro umetnika: Ana Adamović, Ana Husman,  Ansi Kasitoni, Vladimir Nikolić, Samuil Stojanov, Anika Strem, Berit Talpsep, Milos Tomic, XYZ, koji su tokom prethodne godine postali sastavni deo novoformirane kolekcije Kulturnog centra Beograda - Kolekcije Oktobarski salon. Ovo je još jedna prilika da se ostvari ideja da se dela iz Kolekcije predstavljaju u partnerskim institucijama, u novim sredinama, stručnoj  zainteresovanoj javnosti i van granica naše zemlje. Takođe, ovo je još jedna prilika da se dela iz Kolekcije OS prikažu kroz autorske izložbe i da se omoguće publici da na nov nacin, u drugacijem kontekstu citaju dela savremene umetničke produkcije.



Kustos izložbe je Aleksandra Estela Bjelica Mladenović, kustos Likovne redakcije KCB-a.



Izložba će biti otvorena u četvrtak, 14. februara u 19 sati i trajaće do 22. februara.


 



Datum objavljivanja: 12.02.2013.