Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sara Munari: Nemoj da kažeš mojoj majci

U ponedeljak, 3.aprila u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu ( Kneza Miloša 56) u 19h otvara se izložba "Nemoj da kažeš mojoj majci" Sare Munari. Sat ranije, u 18h planirano je stručno vođenje kroz izložbu i druženje sa autorkom.

 



 


Izložba predstavlja apsurdno putovanje na planetu Musa 23 MUnari SAra na koje je autorka otišla kako bi pronašla oca, obolelog od Alchajmera. Reč je o metafori nesposobnosti komunikacije i emotivnom gubitku bližnjih. Izložena dela imaju oblik stare, pohabane i iznova otkrivene, rukom izrađene arhive. Sačinjena su od fotografija i lažnih dokumenata koji, koji rasuti unaokolo pričaju priču.

Kustos izložbe je Simone Aconi, predstavnik festivala Grenze - Arsenali Fotografici

Izložba traje od 3. aprila do 17.aprila 2023.godine



Sledećeg dana, u utorak 4. aprila u Institutu Servantes u Beogradu (Čika Ljubina 19) u 19h otvara se izložba "Tamo gde svici šire krila" Oskara Alvarada



Izložba je autorova emocionalna potreba za razmišljanjem o prostoru kome pripadamo. Potreba za pronalaženjem našeg identiteta u mestima iz prošlosti koja još uvek žive, ili u odsustvu osoba i bića koja obitavaju u njima. Ovo je umetnikova potreba da špansko selo Deleitosu vizuelno interpretira, dočara misteriju prisutnu u svakodnevici, u poetskoj prirodi koja se skriva u nepoznatom.

Izložba traje od 4.aprila do 18. aprila 2023.godine.



5. april u 18h u Francuskom institutu u Srbiji (Knez Mihailova 31) je otvaranje izložbe "40 godina-70 kilograma" Eleje Šimiter u 18h



Izložba je umetničko fotografski pogled na život u svetu zasnovanom na podacima i normama skrojenim prema telu muškarca i njegovom uticaju na život žena. U oblasti medicine, industrije i tehnologije muškarac od četrdeset godina koji je težak sedamdeset kilograma smatra se tipskim modelom i referencom. Infrastruktura i oprema koja se koristi svakodnevno prave se bez uzimanja u obzir ikakvih razlika, naročito onih između polova.

Izložba traje od 5. aprila do 27. aprila 2023.godine.


 



Datum objavljivanja: 03.04.2023.