Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sara Milojević: Meko od snova

Izložba „Meko od snova“ umetnice Sare Milojević biće otvorena u sredu, 12. jula sa početkom u 20 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

 



 


Svojom trećom samostalnom izložbom autorka publiku uvodi u svet putenosti, nežnosti, liričnosti i taktilnosti kakvu samo mogu pružiti slikarstvo i poezija. „Meko od snova se bavi pričom o putovanju krimsona i neobjavljenim materijalima o preobražaju i čekanju. Svaka slika je posveta sećanju budućnosti i snu kao jedinoj realnosti u kojoj obitavaju naša osećanja i želje. Zajedno sa ovom serijom radova nastaju i pesme, tekstualne zabeleške o unutrašnjim kolebanjima, erotskim fantazijama i ostalim slabostima koja otvaraju široko polje sveta mekota.“ Sara Milojević

Izuzetanelement Sarinog stvaralaštva predstavlja prostor kao mesto intimnog doživljajai emotivnosti. Prostor kao takav postaje mesto emocija, susreta, sećanja ipromene... ključni svedok svega što se odigrava između subjekata koji u njemuobitavaju. Umetnica kroz ovu seriju radova ispituje granice razuma i osećanja,realnog i izmaštanog, mekog sveta vođenog željom i snom.



Sara Milojević je rođena 1995. godine u Beogradu. Osnovne akademske studije, odsek Slikarstvo, završila je 2018. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof Radomira Kneževića, a master akademske studije završila je 2019. godine na istom odseku. Trenutno pohađa doktorske umetničke studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2020. godine je član Udruženja likovnih umetnika Srbije. Od 2021. je u OO ULUS Mladih. Počasni je član udruženja za kulturnu razmenu Srbije i Italije „Amici de Futuro“. U statusu samostalnog umetnika je  od 2020.  Do sada je svoj rad prikazala na dve samostalne i preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na više projekata  kao i na nekoliko likovnih kolonija. Dobitnica je nagrada i stipendija za svoj rad. Živi i stvara u Beogradu.




Izložbu „Meko od snova“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 25. jula 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.


 



Datum objavljivanja: 10.07.2023.