Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Saopštenje ministarstva

U Ministarstvu kulture juče (četvrtak 10. april) je održan sastanak između predstavnika Ministarstva inostranih poslova Ruske federacije gospođe Eleonore Mitrofanove rukovodilac Ruskog centra za međunarodnu naučnu i kulturnu saradnju, gospodina Vladimira Kutirina, direktora Ruskog doma u Beogradu i Ivane Stefanović, državnog sekretara Ministarstva kulture Republike Srbije.


 


U Ministarstvu kulture juče (četvrtak 10. april) je održan sastanak između predstavnika Ministarstva inostranih poslova Ruske federacije gospođe Eleonore Mitrofanove rukovodilac Ruskog centra za međunarodnu naučnu i kulturnu saradnju, gospodina Vladimira Kutirina, direktora Ruskog doma u Beogradu i Ivane Stefanović, državnog sekretara Ministarstva kulture Republike Srbije. Razgovaralo se o kulturnoj razmeni, saradnji dve zemlje i konkretnim projektima kao na primer predstavljanje savremene ruske kinematografije u Kosovskoj Mitrovici tokom leta 2008. godine. Takođe, u julu je predviđen koncert hora Moskovske duhovne akademije i drugi programi.




Književno stvaralaštvo Republike Srbije će, tradicionalno, biti predstavljeno na Sajmu knjiga u Moskvi u septembru ove godine. Vojislav Brajović, ministar kulture će uputiti zvaničan poziv organima nadležnim za kulturu u gradovima Sankt Peterzburgu i Moskvi da ove godine ti veliki stvaralački centri budu predstavljeni na sajmu knjiga u Beogradu.


 



Datum objavljivanja: 11.04.2008.