Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sanvila Porej Đermanović

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda od 23. aprila, do 18. maja biće održana izložba crteža Sanvile Porej Đermanović, pod nazivom Raspon.


 


Osnovna ideja koju Sanvila Porej prati u najnovijim radovima je ideja raspona. Na izložbi će biti predstavljeni najnoviji radovi nastali u mediju crteža, kojim se ova umetnica izražava dugi niz godina. Multimedijalna postavka se sastoji od crteža različitih dimenzija na kojima je ideja raspona razvijena i predstavljena minimalističkim bojenim akcentima. Fizički raspon, pozicioniranje u rasponu (umetnika i posmatrača) i ponovna destabilizacija, samo su neke od naznaka tematskog opredeljenja ove umetnice.

Sanvila Porej Đermanović je umetnica koja svoju poetiku razvija na već utvrđenom nivou određivanja slike/predstave kao apstraktno oblikovane materije, pa se njen iskaz može razmatrati u širem rasponu vidova „nove apstrakcije“. Njena istraživanja se kreću u okviru igre ispitivanja pikturalnih sposobnosti crteža, njegove zatvorenosti i asocijativnosti.



Sanvila Porej Đermanović (1966, Beograd) je diplomirala (Odsek za slikarstvo) i magistrirala (Odsek za crtež) na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlaže  samostalno i na grupnim izložbama od 1989. godine.


 



Datum objavljivanja: 21.04.2008.