Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sanja Madžarević: Beskonačna igra

Izložba„Beskonačna igra“ umetnice Sanje Madžarević biće otvorena u petak, 11. marta sapočetkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnogcentra Galerija.

 



 


„Beskonačna igra” je prva u nizu izložba kustoskog projekta “Perspektiva22” koja predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanin i nastavakje godišnjeg izložbenog programa galerije Štab i KvArt BW. Umetnici koji izlažuu okviru projekta su prepoznati kao osveženje savremene likovne scene, apovezuje ih reprezentovanje kvaliteta i inovativnosti čime zaobilaze sličnost iprosečnost kako likovnim izrazom, tako i konceptom koji obrađuju. Projekatobuhvata domaće i regionalne umetnike čime se doprinosi umrežavanju, razmenisadržaja i iskustava i otvorenosti koju pruža savremena umetničko-galerijskapraksa.

„Igračke i igra suključni motivi u stvaralačkom opusu Sanje Madžarević. Kompletan proces njenogstvaralaštva sam po sebi je promišljen čin igre, čiji je krajnji cilj slika.Umetnica postavlja plastične i gumene životinje u raznovrsne situacije iodnose, isto kao što bi izvelo dete, ali u njenoj igri i hijerarhijipredstavljanja leži kritika društva i njegovih vrednosti. Smeštanjem nevinostiu kavez, simboličnim oduzimanjem slobode, autorka metaforično aludira na krajigre i bezbrižnosti, na okove savremenog društva i ukalupljavanje, na sve onezadate društvene norme kojima smo ograničeni i kojima se prilagođavamo zaradopstanka“, kaže Ana Kršljanin, istoričarkaumetnosti.



SanjaMadžarević rođena je u Čačku 1991. godine. Srednju umetničku školu završila uKraljevu, smer likovni tehničar. Upisala Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvou Beogradu 2010. godine, a 2013. godine završila osnovne akademske studije uklasi prof. Anđelke Bojović. Master akademske studije završila 2015. godine kodiste profesorke. Član ULUS-a od 2016. godine.







Izložbu„Beskonačna igra“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW.Izložba će biti otvorena do 21. marta 2022. godine, a radno vreme galerijeKvArt BW je svakog dana od 11 do 21 čas. Ulaz na manifestaciju je slobodan.



 


 


Datum objavljivanja: 08.03.2022.