Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sandra Lakićević: Dokumenti

Samostalna izložba autorke, Sandre Lakićević, pod nazivom, "Dokumenti održaće se od 9 – 20. marta, 2017. u foajeu Kulturnog centra Pančevać Otvaranje izložbe 9. marta u 19h.


 


Celokupna postavka podeljena je u tri osnovne, komlementarne celine: „Arhiv” (serija dokumetarnih fotografija) , „Dnevnici” (umetnikove knjige) i „Rasprodaja” (serija crteža). Sam naziv izložbe, s jedne strane, neposredno ukazuje na metodologiju – jer su neki od radova zasnovani na aproprijaciji ličnih i porodičnih dokumenata – dok sa druge ima za cilj da ukaže na ideju o celini sadržaja kao mogućem novom, zajedničkom dokumentu. Radovi su oblikovani kao refleksija sadašnjih socijalnih prilika.



Sandra Lakićević (1990)

2013. godine završila osnovne akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Milete Prodanovića. 2015. godine završila master studije na istom fakultetu u klasi prof. Darije Kačić. 2017. godine održala je prvu samostalnu izložbu u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek. Učestvovala je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Luvenu, Belgiji.



 


Datum objavljivanja: 06.03.2017.