Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Samis Escape Plan

KC REX, Jevrejska 16, Beograd, Utorak 27.mart, 21h. Silent Wall Army i Elektrika predstavljaju:Promocija strip izdanja: SAMI'S ESCAPE PLAN, epske epizode iz života majmuna Samija, urbane legende Beograda izložba printova iz izdanja.


 


SAMI'S ESCAPE PLAN je prvo stirp izdanje ELEKTRIKE iz Pančeva, posvećeno antropološkom fenomenu i urbanoj legendi Beograda, majmunu Samiju, koji je jednim bekstvom iz zoo vrta krajem osamdesetih uspeo da uzburka emocije hiljada beograđana i animira do tada neviđenu podršku u vidu masovnih demonstracija..rame uz rame sa Beogradskim Fantomom, Sami se smatra još jednim od katalizatora potisnutog socijalnog nezadovoljstva korumpiranim recidivima socijalističkog režima tokom osamdesetih. Strip je nastao na neformalnim strip okupljanjima, tzv comics jam sessionima u organizaciji platforme comixiade.org, i kroz saradnju autora iz Srbije, Hrvatske i Poljske.


Autorstvo potpisuju Boris Stanić, Vladimir Palibrk, Dunja Janković, Agnieszka Piksa i Dzaizku. Na granici izmedju dokumentarnog i fiktivnog, ovaj višeslojni narativ u sebi ujedinjuje različite stilove i pristupe. Izdanje se može nabaviti po ceni od 230 dinara u knjižarama Beopolis i Plato u centru Beograda.


 



Datum objavljivanja: 21.03.2012.