Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sabrina Sabeg: Priroda... samo priroda!

U sredu, 12. jula u 20 časova otvara se samostalna izložba radova francuske umetnice Sabrine Sabeg, pod nazivom „Priroda... samo priroda!“, IUS Radovan Mića Trnavac, Valjevo. Izložba će biti otvorena do kraja jula 2017. godine.

 



 


Publika će moći da uživa u postavci u okviru koje će biti izloženo 27 umetničkih dela, koja su podeljena u pet celina: Jug, Drvorez, Pejzaži, Drveće i Vodeni svet. Najviše radova je iz ciklusa Drvorez, koji su rađeni istoimenom tehnikom, uz ručnu štampu i doradu tušem i šećerom na „kraft“ papiru. Takođe je specifičan i ciklus Drveće u kojem će posetioci moći da vide radove na platnu, koji će biti prezentovani kao japanski „kakemono“, vertikalni zidni svitci.





Kako i sam naziv kaže, ova izložba posvećena je prirodi i prenosi snažnu poruku. Priroda je za ovu mladu umetnicu balada biljaka, životinja i svega što nas okružuje. Priroda, koja nas hrani, veoma često biva politizovana, komercijalizovana, prodavana zbog svojih resursa i masakrirana zbog svojih izvora energije. Čovek, koji je na zemlji samo invazivni gost, ne zna ništa o željama prirode i njenom mišljenju o nama ljudima. Kroz svoju umetnost, Sabrina se trudi da se poveže sa mislima prirode i kao njen veliki poštovalac, postavlja pitanje: „Da li priroda voli nas?“





Sabrina Sabeg rođena je 29. jula 1980 godine u Lionu. Pored likovne umetnosti, od rane mladosti bavi se i muzikom. Svira na temu barokne muzike. Po završetku Konzervatorijuma nastavlja da razvija i stvara svoj umetnički izraz. Više od deset godina, kao osnovno sredstvo za rad, koristi kompjuter i druge medije. Kreativno i maštovito, Sabrina povezuje opštu kulturu sa estetikom, kombinujući slikarske i grafičke tehnike sa recikliranim materijalima. Tako stvara svoj prepoznatljiv umetnički pečat, priča svoju priču, kroz stvaralaštvo nesebično deli svoje znanje i iskustvo. Pre tri godine odlučuje da se vrati klasičnim umetničkim formama, udaljavajući se od ekrana i novih tehnologija.







Član je udruženja likovnih umetnika „Radoznali“, gde u zajedničkom ateljeu, kao mestu razmene i kreacije, svakodnevno stvara nove slike, crteže, gravure na drvetu, staklu, linoleumu.


 


Datum objavljivanja: 06.07.2017.