Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ring Ring plakat

Ring Ring plakat - izložba učenika Škole za dizajn u Beogradu, održaće se u četvrtak, 8. maja u 18h u REX-u, Jevrejska 16.Izložba traje od 8. do 14. maja.


 


Plakat se izučava kao posebna grafička disciplina na istoimenom predmetu Odseka Grafike, Škole za dizajn u Beogradu.  Rad na idejnim rešenjima u okviru zadatka Plakat za Ring Ring bio je specifičan jer je od učenika zahtevao da pronađu način kojim će uskladiti sve zadate vizuelne i tekstualne komponente. Za većinu, to je prevashodno značilo proučavanje tipografije, stoga se  njihova kreativnost usmerila u pravcu u kome ce asocijacije reči RING RING dobijati smisao u svedenom i jasno artikulisanom vizuelnom rešenju koje u sebi sadrži elemente predhodnih festivala i prepoznatljivu poetiku grupe Škart (dizajnera svih RING RING materijala od početka festivala), ali i jedan nov pristup obojen duhom generacije koja je na samom početku stvaranja svog umetničkog izraza. Ideja da samo slovom predstave zvuk bila je ozbiljan izazov na koji ukazuju izloženi plakati. Selekcioni žiri u kome su bili Relja Bobić (Dis-patch festival), Dragan Protić (grupa ŠKART), Milena Ristić (Škola za dizajn), Milan Pavlović (Škola za dizajn)i Bojan Djorđević (RING RING festival), odlučio je da  izabere idejno rešenje učenice Nevene Živić za uvodni plakat kojim se Ring Ring promoviše u javnosti.




U okviru prateće izložbe festivala odlukom žirija izloženi su radovi kojima se predstavljaju: Bojana Aleksijević, Veljko Vulović, Milan Dragicević, Nevena Živić, Valentina Jovičin,  Marko Korolija, Mihailo Kalabić, Jelena Lugonja, Tanja Lugonja, Milos Marić, Tamara Mihailović, Marina Pajčin, Jovan Pavlović, Tea Sokolovski i Ivana Stošić.

Zadatak realizovan pod mentorstvom profesora Denize Letić i Ljiljane Radovanović. Koncepcija izlozbe: Milena Ristić


 



Datum objavljivanja: 07.05.2008.