Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Rezidencijalni program MSUV

Teo Prodromidis: Prezentacija umetnika u rezidencijalnom programu. Utorak, 20.februar, 2018. 18h KINO SALA, Muzej savremene umetnosti Vojvodine


 


Teo Prodromidis (Theo Prodromidis) je umetnik sa sedištem u Atini, Grčka. Njegova praksa obuhvata film, instalacije i performans, gde, između ostalog, kombinuje istraživanje istorije, igrane  i dokumentarne elemente i izaziva različite asocijacije kritičkim preispitivanjem odnosa savremenih operacija arhitekture, filozofskog diskursa, modernističke i druge avangarde, autorske kinematografije i osmišljenih pozorišnih tehnika.



 

Teo će predstaviti izbor iz svoje prakse i govoriti o istraživanju koje razvija u Novom Sadu u okviru međunarnodnog projekta Rizikuj promene, a koje se bavi neformalnim obrazovanjem, mobilnošću, državljanstvom i analizom dinamike i sinagonizma parova i grupa.



 

Rezidencijalni program je realizovan u saradnji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Fondacije ’’Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture’’ u okviru projekta ’’Rizikuj promene’’.


 





 


Datum objavljivanja: 19.02.2018.