Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Retrospektivna izložba Vladimira Dunjića

Kulturni centar Vršac predstavlja dela umetnika Vladimira Dunjića, zagovornika
ekspresivne figuracije i umetnika veoma osobenog i prepoznatljivog stila. Postavkom izložbe biće obuhvaćeni radovi iz nekolko perioda stvaralaštva Vladimira Dunjića. Izložba traje od 9 - 20 aprila, 2010. godine.

 


Vladimir Dunjić je rođen u Čačku 1957. Diplomirao je na Likovnoj akademiji u Beogradu u klasi profesora Mladena Srbinovića, 1981. Učestvovao je na više grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član ULUS-a je od 1982. godine. Živi i radi u Beogradu.


...Posle kratkotrajnog iskustva s konceptualizmom i analitičkim stripom u okviru "Studije za novi strip" u ranoj mladosti, Dunjić se, brzo i konačno, priklonio jednom vidu figuracije svestan da ona, nečelno uzev, potvrđuje sam duh slike, ostajući verna likovnosti kao izrazu jednog doživljaja sveta. Otada je, pod zavodljivim lukovima poetike, stvarao magičan svet uzajamno prepletenih slika. Više svet ideja nego pojava, to slikarstvo pomerene opštosti dočarava virtuelnu stvarnost, bez anegdota, bez dekorativnih priča i bez lokalnog kolorita...


Odlomak iz teksta Milana Komnenića iz monografije o Vladimiru Dunjiću


 


Datum objavljivanja: 08.04.2010.