Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Retrospektar

Igor Stangliczky (Štanglicki), svestrani beogradski umetnik predstaviće 10. maja u 20h seriju autorskog dizajna ručno izradjene keramike u Maloj Galeriji Singidunum (Uzun Mirkova 12).

 


Simbolično nazvana RETROSPEKTAR, izložba će obuhvatiti retrospektivu dvogodišnjeg dizajnerskog rada ovog umetnika, a posetioci će pored izloženih i trenutno dostupnih radova upotrebne keramike, biti u prilici da pogledaju i seriju fotografija velikog broja radova i projekata koje čine kreativni opus beogradskog umetnika.


Okupljenima će takođe biti ponuđena mogućnost da u toku trajanja izložbe „obuku“, odnosno sačine svoj dizajn, osmisle crtež ili ilustraciju, naruče ilustrovane predmete, i na taj način učestvuju u kreativnom procesu.


Izloženi predmeti izrađeni su od porcelana, ručno oslikani i ilustrovani plemenitim metalima- zlatom i platinom, što je tehnika karakteristična za poslednje radove iz oblasti upotrebnog dizajna koje potpisuje Igor Stangliczky.


Izložba će biti otvorena za sve posetioce do 24.maja 2011 . Radno vreme Male Galerije Singidunum je od 10-20 časova, subotom od 10-16 časova, dok je nedeljom zatvorena.




Igor Stangliczky (Štanglicki), svestrani umetnik, u isto vreme- i dizajner i zanatlija i muzičar. Žonglirajući svojim veštinama i kombinujući različite vidove izražavanja, svojim radovima daje jednistven prepoznatljiv pečat.   

U proteklim godinama učestvovao je u izvodjenju velikog broja projekata, kao što su: skulpturalni nameštaj za javni prostor, grafika za dizajn šminke u okviru filmske industrije, zvučno istraživanje putanjom reka Evrope (putujuća kolonija 'European Sound Delta'), itd.

Stangliczky je trenutno fokusiran na predstavljanju ručno izrađene dizajnerske serije upotrebnih predmeta od keramike, dok će najnoviji sound-art projekat biti izložen na PQ2011 (Prague Quadrennial Of Performance Design And Space) u junu ove godine, u okviru nacionalnog paviljona i selekcije projekta 'Displacements'.


 


Datum objavljivanja: 09.05.2011.