Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Retro 25

Povodom 25 godina aktivnog grafičkog rada na ilustracijama za decu kompletirana je retrospektivna izložba koja se održava u Galeriji Singidunum. Ova izložba prvo je prikazana u Novom sadu u okviru 50 Zmajevih dečjih igara.

 


Na izložbi će biti predstavljen presek opusa originalnih ilustracija iz 10 objavljenih slikovnica od kojih je većina dobila  neku od stručnih nagrada. Hronološki prvi deo opusa je urađen analogno, a drugi deo digitalno. Izložba se može postaviti fleksibilno u prostoru po "domino"  sistemu.


Aleksandar Pedović je rođen 1952. godine. Likovno-grafički urednik, ilustrator, dizajner, multimedijalni umetnik, organizator likovnog života. Školu za primenjenu umetnost i Višu pedagošku školu - likovni smer završio je u Novom Sadu. Od 1980. godine do danas likovno-grafički uređuje i ilustruje časopis za decu "Mali Neven" i "Zorničku". Za ilustracije dobio više nagrada na sajmovima knjiga u Beogradu i Novom Sadu. Njegove ilustracije izlagane su na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Španija, Francuska, Slovačka, Japan.)


 


Datum objavljivanja: 25.08.2008.