Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Refoto Eksperiment

Galerija O3pne za 24. januar u 19h najavljuje izložbu radova, fotografija, izabranih na konkursu časopisa Refoto na temu Eksperiment. Izložba će trajati do 26. januara.


 


Treću godinu zaredom časopis Refoto, jedini časopis posvećen fotografiji kod nas, organizuje konkurs fotografije. Ove godine tema je bila Eksperiment. Na konkursu su učestvovali foto-amateri, čak i apsolutni početnici u fotografiji, ali i profesionalni fotografi. Temi su pristupali na najrazličitije načine, kroz kreiranje i obrađivanje fotografija u programu za obradu slika ili kroz "čistu" fotografiju, gde je takozvani eksperiment nastao tokom samog fotografisanja. 




Konkurs je trajao godinu dana, a pristiglo je preko 1.500 fotografija od kojih je stručni žiri, sastavljen od redakcije časopisa, izabrao tri najbolje.  Prvu nagradu osvojio je Ivica Kostić iz Niša, druga nagrada pripala je Saši Lazareviću iz Beograda, a treća Miodragu Ignjatoviću iz Niša. Od ove godine časopis Refoto izlazi kao mesečno izdanje, a već su u najavi novi konkursi koje će moći da se prate tokom cele godine.


 



Datum objavljivanja: 22.01.2008.