Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

ReFoto: AUTOPORTRET

Galerija Artget, Trg Republike 5/I, od 13. do 31. januara 2015. Izložba, ReFoto: AUTOPORTRET. Finale konkursa za 2014. godinu časopisa ReFoto na temu Autoportret

 



 


U svojoj trinaestogodišnjoj tradiciji časopis ReFoto organizovao je brojne konkurse fotografije na mnoštvo različitih tema: od dokumentarne, preko pejzaža, portreta, eksperimenta do monohromatske fotografije. Tema ovogodišnjeg konkursa je Autoportret. Ona u sebi objedinjuje skoro sve prethodno navedene jer prikazu sopstvenog lika možemo pristupiti na bezbroj načina, a jedan od njih je da svoj lik uopšte ni ne prikažemo.



Tokom 2014. godine u pet  izdanja časopisa ReFoto objavljeno je 134 fotografija koje su ušle u uži izbor. Na konkursu je učestvovalo 376 autora iz zemlje i regiona koji su poslali 1.370 fotografija. Žiri u sastavu: Milan Živković – glavni i odgovorni urednik časopisa ReFoto, Ivana Tomanović – izvršni urednik časopisa ReFoto, Đorđe Odanović – redovni profesor na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Gordana Hajinović – član ULUPUDS-a i Goran Micevski  - umetnik fotograf izabrali su pedesetak fotografija za izložbu u galeriji Artget i nagradili tri najbolje.


 



Datum objavljivanja: 09.01.2015.