Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Re: Konstrukcija crteža

U petak, 5. decembra u 19. časova otvara se izložba Vladimira Ristivojevića u Blok Galeriji, Jurija Gagarina 221 Novi Beograd. Izložba pod nazivom "Re: Konstrukcija crteža", otvorena je do 17. decembra.

 


RE: KONSTRUKCIJA CRTEŽA / radovi na papiru/




"Crtež je za većinu umetnika prisna, intimna pripremna, javnosti najmanje dostupna skrovita strana umetničke aktivnosti. Nigde se bolje ne razabire darovitost i senzibilitet umetnika. Sve što umetnik poseduje u crtežu se najpre ispoljava. Ovi radovi su lična razmišljanja o mnogobrojnim slojevima imaginarnog koji pomažu u konstituisanju mog stvaralaštva."




Vladimir Ristivojević je rođen 1953.godine u Loznici. Diplomirao grafiku na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu 1979. godine. Od 1984 do 1992. godine bio je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Splitu i Zajednice umjetnika Hrvatske. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije. U statusu je samostalnog umetnika. Živi i stvara u Beogradu.


Samostalne i kolektivne izložbe, bijenala i trijenala grafike u zemlji i inostranstvu: Loznica, Split, Den Bosh, Zagreb, Beograd, Požarevac, Maribor, Dablin, Sofija, Tokio, Osaka, Varna...


 Portfolio Blok Galerijia


 


Datum objavljivanja: 29.11.2008.