Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

(Re) Konsrtrukcija

Poseydon - Paviljon Spasić i ArtEXPOINFOEDUCENTAR lepih umetnosti, dizajna i zanata, počeli su rad 16. maja 2008. godine, otvaranjem pet likovnih izložbi i višečasovnim prigodnim programom. Posle nedelju dana otvorene su još dve izložbe a 25. maja započet je i ciklus posebnih programa.

 


"Prvobitni ritam i odmah dosegnuti kvalitet, tek u naznakama pokazuju kakav će biti puni sjaj ArtCENTRA posle zvaničnog otvaranja 1. oktobra 2008. godine.


Tokom ta četiri i po meseca, naš kreativni tim deluje pod sloganom [RE]KONSTRUKCIJA. Biće to period Eksperimentalnog letnjeg programa, suptilnog usaglašavanja načelne orijentacije i konkretnih, bogatih programskih sadržaja, vreme u kome će i prostor doživeti nužni redizajn, da bi ArtCENTAR od 1. oktobra bio potvrđen kao izrazito dinamično kulturno središte, otvoreno 24 sata za različite stvaralačke poetike i kreativne orijentacije, za sve generacije stvaralaca i posetilaca.


Već i ova prva, eksperimentalna faza rada - [RE]KONSTRUKCIJA - treba da potvrdi opredeljenje iz našeg Manifesta da je ovaj projekat sa 80 programa otvoren za svakoga ko je okrenut slobodi i čije delo je u saglasju sa slobodom, bez čega nema velike slike ljudskog stvaralaštva.


[RE]KONSTRUKCIJA će biti predvorje kroz koje se ulazi u spektakularni svet ArtCENTRA lepih umetnosti, dizajna i zanata od 1. oktobra 2008. godine."


Darko Čonkić, direktor


 


Datum objavljivanja: 01.06.2008.