Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

rb - 61 / 120 Katarine Šoškić

U kulturnom centru Rex, Jevrejska 16 u petak 12. septembra u 19h, održaće se prezentacija knjige rb - 61 / 120, autorke, Katarine Šoškić.

 


Katarina Šoškić je student grafičkog dizajna na klasi prof. Kartaka na Akademiji primenjenih umetnosti u Beču, a rb-61/120 je zbirka fotografija i njen završni rad na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu."rb-61/120 je zbirka od 120 fotografija na kojima su prikazani pogledi kroz terase svih mojih komšija. Sa jedne strane to je sterilni inventar tuđih pogleda, slika, dovoljno sličnih i dovoljno različitih da ukažu na činjenicu o mnoštvu mogućnosti za pozicioniranje posmatrača, a sa druge, vrlo intimno putovanje kroz tuđe kutkove i svakodnevicu." U okviru specijala CHEKING POINTa, Katarina će pokazati fotografije iz knjige i ispričati šta je bio njen cilj na početku i šta se sve dogodilo kada se upustila u poduhvat.

Ova prezentacija je prilika da se diplomskom radu priđe na drugačije načine od onih koje podrazumeva odbrana diplomskog rada.


 


Datum objavljivanja: 10.09.2008.