Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Razgovori i predavanja u DOB-u

U programu Tribina Doma omladine Beograd, u četvrtak, 18. septembra od 19. do 23h, vodiće se dva razgovora. Od 19 - 21h "Kratak lični vodič kroz predgrađa Beograda" i od 21 - 23h "Where the streets have no name". Prvi vodi Nebojša Milikić, a u drugom učestvuju Pavle Ćosić, Milica Tomić, Mileta Prodanović...

 


"Kratak lični vodič kroz  predgrađa Beograda" - predavanje/prezentacija Nebojše Milikića, umetnika iz Beograda, o predgrađima Beograda, njihovom odnosu sa 'centrom' i načinu na koji se kulturni sadržaji i život organizuju na 'lokalu'.




"Where the streets have no name": "Rad Komisije za preimenovanje ulica i trgova" - javni razgovor o radu Komisije za preimenovanje ulica i trgova u periodu od 1991. godine do danas. Na koji način imena ulica određuju političku i ideološku geografiju jednog grada? Kako različiti akteri kultrnog života prestonice gledaju na česte promene imena ulica. Predloženi učesnici: Pavle Ćosić, grupa Ilegalni poslastičari, Milica Tomić, umetnica, grupa Spomenik, Miloš Čvorović, umetnik iz Beograda (rad 'Bulevar AVNOJ-a), Mileta Prodanović, umetnik iz Beograda i član Komisije.


 


 


Datum objavljivanja: 12.09.2008.