Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Razgovor sa Anom Adamović

Prezentacija radova i razgovor sa umetnicom Anom Adamović održaće se u petak, 7. marta sa početkom u 19 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14).


 


Razgovor se organizuje povodom samostalne izložbe Ane Adamović “Dva hora” koja je 28. februara otvorena u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Tokom razgovora umetnica će prikazati izbor svojih radova, uglavnom onih, kojih su realizovani u video formi, odnosno, radove osmišljene na osnovu preuzimanja arhivskih materijala zvaničnih institucija kulture ili ličnih zaostavština pojedinaca. Ono što karakteriše radove Ane Adamović, osim tematizovanja pitanja o identitetu i sećanju, jeste i razmatranje pristupa video formi koje umetnica koristi, kao produženog polja upotrebe fotografskog medija.



Osim radova sa izložbe “Dva hora”, kao i drugih aktuelnih radova – “Canzona”, “Na pragu zlatnog doba”, “Madlena”, “Razglednice sa imaginarnih mesta”, “Najlepša zgrada” - publika će imati prilike da bude bliže upoznata i sa radom umetnice koji se tiče njene kustoske prakse, gde će biti reči o projektu “Porodični album”realizovanom u periodu 2011. i 2012. godine u produkciji “Kiosk - platforme za savremenu umetnost”.



Razgovor s umetnicom organizuje Centar za fotografiju, a moderator je Ivan Petrović.



Izložba Ane Adamović “Dva hora” u Salonu Muzeja savremene umetnsti otvorena je do 23. marta. Više o izložbi pronađite na sajtu Muzeja savremene umetnosti http://www.msub.org.rs/ana-adamovic-dva-hora, a o umetnici na www.anaadamovic.com, www.kioskngo.org.


 



Datum objavljivanja: 07.03.2014.