Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Razgovor o umetniku, Saši Markoviću Mikrobu

U subotu, 17. marta 2012. godine u Salonu Muzeja savremene umetnosti, Pariska 14., održaće se na razgovor o umetniku, Saši Markoviću Mikrobu.


 


Ovo je poslednja nedelja trajanja dve izložbe koje su upriličene kao omaž o ovom prerano preminulom umetniku, Saša Marković Mikrob: Zbogom andergraund u Salonu MSU i Saša Marković Mikrob: Priče iz automata u galeriji Remont.



Za zatvaranje izložbe biće upriličena projekcija filma "Mikrob i Stevan",  Miloša Tomića i razgovor sa pojedinim umetnicima i prijateljima Saše Markovića Mikroba. Autori će govoriti o načinu na koji su Markovića kao ličnost i umetnika doživljavali i o posebnom načinu na koji su njegov lik i delo portretisali.



Subota, 17. mart u 17.30 časova projekcija filma "Mikrob i Stevan", 2011, trajanje 18 min, autor filma Miloš Tomić. Ovo je drugarski dokumentarac o dva beogradska umetnika u akciji pravljenja predmeta, objekata od raspara i otpadaka sa buvljaka. Ovaj filmić izbliza prati kreativni proces grupe Radar: Saše Markovića Mikroba i Stevana Novakovi?a.



Nakon toga, u 18.00 časova, razgovor o umetniku

Govore:

Dejan Sretenović, kustos izložbe u Salonu MSU

Milica Tomić, umetnica

Uroš Đurić, umetnik

Dragan Protić Prota, umetnik i osnivač grupe Škart

Miloš Tomić, umetnik i filmadžija

Moderator razgovora: Una Popović, kustos Salona MSU


 



Datum objavljivanja: 15.03.2012.