Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Razbrajalice

U četvrtak, 5. novembra u 19. čati u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53., otvar se izložba pod nazivom, "Razbrajalice",nastale kao rezultat međunarodne saradnje koja je okupila dvanaest umetničkih škola.


 


Izložba “Razbrajalice” nastala je kao rezultat međunarodne saradnje koja je okupila dvanaest umetničkih škola iz Belgije, Brazila, Španije, Kanade, Danske, Srbije, Argentine i Meksika, a na kojoj će biti predstavljeno oko 180 radova studenata i profesora. Organizatori projekta su Kraljevska akademija lepih umetnosti iz Liježa i Grafički odsek Univerziteta Kvebek iz Trua-Rivijera. Reagujući na ritmičnost i poetičnost tema koje prepoznajemo u nasleđu razbrajalica, svaka škola je odabrala primere bliske svom senzibilitetu i interpretirala ih u različitim tehnikama i likovnom izrazu. Kako je jedan od ciljeva projekta “Razbrajalice” predstavljanje radova međunarodnoj publici, svaka od  škola dobila je komplet grafika u kom se nalazi po jedan rad svakog autora, kako bi sa svoje strane organizovala izložbu. Na ovaj način, grafike su do sada prikazane u dvanaest škola u osam zemalja. Takođe, “Razbrajalice” su bile prateća izložba u okviru 10. Međunarodnog bijenala savremene grafike u Liježu (Belgija) kao i prateća izložba u okviru BIECTR, Međunarodnog bijenala savremene grafike Trua – Rivijer (Kvebek, Kanada).Ovom izložbom Fakultet likovnih umetnosti pridružuje se ovom značajnom projektu.

 

Škole učesnice: AcadémieRoyale des Beaux-Arts de Liège, Belgique



Départementde Philosophie et des Arts, Université du Québec à Trois-Rivières, Québec,Canada 



Facultad de Bellas Artes dePontevedra, Universidad de Vigo - Galisia, Espagne



Académiedes Beaux-Arts de Watermael-Boitsfort, Bruxelles, Belgique



Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, Srbija



Instituto de Artes da Univesidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre,Brésil



Facultadde artes y diseno de la Universidad nacional autonoma de Mexico



Atelier Zona Imaginaria, Buenos Aires, Argentine     Académie des Beaux-arts deVerviers, Verviers, Belgique



Akademija umetnosti, Novi Sad, Srbija Kunst Academy, Aarhus, Danemark Alberta College of Art and Design – Calgary, Canada


 


 



Datum objavljivanja: 04.11.2015.