Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ratko Šoć - 50 godina rada

U petak 10. oktobra, u 19 sati, u MuzejuVojvodine, Dunavska 35, povodom pedeset godina umetničkog rada otvara se izložba slika i crteža i promoviše monografija 50 godina umetničkog rada, Ratka Šoća.


 


Monografiju će predstaviti i izložbu otvoriti Miloš Arsić, istoričar umetnosti. Na otvaranju će govoriti Momo Kapor, književnik i Nikola Kusovac, istoričar umetnosti. Prisutne će pozdraviti Jovan Paunović, v. d. direktora Muzeja Vojvodine.



Ratko Šoć- Šutan- crtač, akademski slikar, ilustrator karikaturist, scenograf, grafički dizajner, katkad vajar i nekad likovni pedagog, rođen je 1938. godine na Cetinju. Završio je školu primenjene umetnosti u Herceg Novom, a nakon toga i Višu pedagošku školu – likovni odsek i Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Dve godine boravi u Rimu na Akademiji lepih umetnosti gde se studijski usavršava. Prvu samostalnu izložbu imao je u Vrbasu 1962. godine nekon koje jeimao ješ četrdesetak samostalnih izložbi u našoj zemlji i inostranstvu.Učesnik je mnogobrojnih grupnih izložbi održanih u Marselju, Montrealu Firenci.... Dobitnik je desetak nagrada.


 



Datum objavljivanja: 10.10.2008.