Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Radovi na svili Olivere Milunović

U utorak, 24. februara u 19 časova u Galeriji SKC-a, otvara se samostalna izložba autorke Olivere Milunović pod nazivom, " 3 = 33".

 


Izložba 33 ešarpe koje čine tri slike. Slika koja se nosi i razgrađuje. Ovo je još jedna bajka ispisana imenima autorki dragih osoba. Ovo je bajka o bojama.                                                                                  


Olivera Milunović diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu (dizajn tekstila). Samostalni umetnik od 2006.




... Konstruktivnom upotrebom osnovnih elemenata umetničkog dizajna Olivera je realizovala  jedan monumentalni rad zapanjujuće svežine uz minimum likovnih elemenata. Spajanjem dugih svilenih ešarpi uz islikane motive koji se nastavljaju iznikao je jedan bajkoviti gradski pejzaž.

Izučivši tehniku slikanja svile na samom izvoru Olivera je dovoljno sposobna i sigurna u sebe da ima svoj umetnički rukopis koji nosi svu nevinost mladalačkog poimanja sveta. Njen maštoviti svet odlikuje se elementarnom jednostavnošću ali kroz crtež i boju izbija silovito uzbuđenje prirodom. Živim i jarkim bojama izražava osećaj radosti i smirenja...

                                                                    Ljiljana  Subotić, ist. umetnosti


 


Datum objavljivanja: 19.02.2009.