Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Radovi iz kolekcije Beoart-liveart galerije

Pojam kontinuiteta u savremenom srpskom stvaralaštvu iz kolekcije Beoart-liveart galerije. Autorski projekat Biljane Jotić, istoričarke umetnosti, Kulturni centar Novi Sad (Tribina mladih) 11-18 maja 2016.

 


Ovaj projekat nastao je kao rezultat dosadašnjeg rada Beoart-liveart galerije, koja proslavlja 7-mi rođendan, dosadašnjih projekata i akcija, vezanih za sagledavanje i predstavljanje savremene srpske umetnosti u okviru kojih je aspekat kontinuiteta uvek postojao, a naročito deljenjem zajedničkog prostora izabranih mladih akademskih umetnika i renomiranih autora. Sve akcije i projekti u organizaciji Beoart-liveart galerije zasnivali su se na saradnji sa drugim galerijama, institucijama, a na prvom mestu umetnicima – stvaraocima.



Napomenula bih da je ovim projektom fokus stavljen samo na određeni deo umetnika i njihovih dela, koji su deo kolekcije Beoart-liveart galerije. Nikako ne podrazumeva opšte sagledavanje savremene srpske likovne scene.



Cilj autorskog projekta Biljane Jotić, osnivača i vlasnice Beoart-liveart galerije "Pojam kontinuiteta" usmeren na poziv ka boljem povezivanju, boljoj komunikaciji i time boljoj prezentaciji dela naše savremene likovne scene. Prisustvom umetnika različitih generacija i likovnnih poetika i spoja nezaobilaznih stvaralaca , kako onih što više ne stvaraju tako i onih koji sada stvaraju Biljana Jotić želi da pozove na pozitivan stvaralački duh našeg mentaliteta, kome i sama pripada.



U okviru ovog projekta biće predstavljena dela iz kolekcije Beoart-liveart galerije : Stojan Aralica, Milan Konjović, Milo Milunović, Petar Lubarda, Nikola Graovac, Branko Lale Stankković, Branko Filipović Filo, Aleksandar Jeremić Cibe,Milić od Mačve, Nada Novaković, Milivoje Novaković Kanjoš, Ljubodrag Janković Jale,     Mihajlo Đoković Tikalo, Milica Petrović, Aleksandar Cvetković, Milan Tucović, Vladimir Dunjić, Slavko Krunić, Tanja Babić, Petar Mošić, Vojislav Radovanović, Marijana Oro, Gala Čaki



O pojmu kontinuiteta govore Nikola Kusovac, istoričar umetnosti i Biljana Jotić, istoričarka umetnosti i autor, kao i svi prisutni na druženju u subotu , 14. Maja, u 18č.





Autor: Biljana Jotić,  istoričarka umetnosti, osnivač i vlasnica Beoart-liveart galerije


 


Datum objavljivanja: 10.05.2016.