Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Radovi Aleksandra Opačića

22. novembarar – 5. decembar, Galerija DKSG-a, otvaranje: četvrtak, 22. novembar, 19h. izložba strip radova autora, Aleksandra Opaćića.

 



Iz poznate, udobne teritorije sveta stripa, iz kosmika i kosmoplovaca, iz crno-belog sveta kiborga i modifikovanih fragmenata, teritorije kojom Profesor – Aleksandar Opačić dominira, u najnovijoj sezoni napravio je iskorak u polihromatsku apstrakciju, u nove tehnike, u veliki format akrilskih slika. Crteži koji nastaju u serijama, pre svega formalne apstrakcije kriju odjeke njegovih organsko-neorganskih rekombinacija.



 



Aleksandar Opačić, poznat i kao Kosmoplovac, profesor Studiostripa ili samo Profesor, studirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, onda neko vreme i sam predavao crtanje, ali je izbačen zbog nepoštovanja nastavnog plana i programa i sprovođenja sopstvenog  (Svi učenici su zaslužili petice.). Paralelno i uporno postoji u trećoj dimenziji (3D animacija, grafika, kamera) i u svetu stripa. Redovni je učesnik strip radionica u Srbiji, Hrvatskoj, Italiji i Švedskoj, a lista izdanja njegovih radova je skoro beskrajna.


 



Datum objavljivanja: 15.11.2018.