Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Radionica Vacuum Pack

U ponedeljak 17. marta u 19.h u okviru radionice Vacuum Pack u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu biće održana izložba i promocija projekata: Hello World, Crveno na Crno na Crveno na Crno, Celebrating Diversites, Šarenica.

 


Radionica Vacuum Pack  se kroz multidisciplinarni pristup bavi istraživanjem društvenih, kulturnih, političkih okolnosti/datosti sredine u kojoj deluje, a svoje stavove oblikuje kroz projekte iz oblasti savremene vizuelne kulture i komunikacije.   


Grupa je započela rad kao radionica u okviru projekta Otvoreni klub – Sombor. Radionicu je vodio Dragan Rakić član Asocijacije Apsolutno okupivši umetnike najmlađe generacije iz Sombora. Aktivnosti radionice su obustavljene u vreme NATO intervencije na Kosovu i u Srbiji 1999.godine. Nakon šestogodišnje pauze prepoznata je bliskost u načinu promišljanja i koncipiranja individualnih projekata nekih bivših članova, što je 2006. godine dovelo do ponovnog okupljanja radionice sa istim ciljem i konceptom, ali sada kao tročlanog kolektiva. VacuumPack danas čine Andreja Petraković, Dragiša Mirković i Dragan Rakić. Rad na ideji, konceptu i realizaciji je kolektivni čin, tako da se projekti potpisuju imenom radionice ne nevodeći individualna imena članova radionice.


 


 


Datum objavljivanja: 25.02.2008.