Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Radionica Geometrija

Utorak, 12.septembar u 19h. (traje do 23.septembra) Izložba radova studenata Odseka za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu. Galerija SKC-a Beograd

 


Radionica Geometrija


 


Radionica Geometrija je kreativna platforma na Odseku za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu i namenjena je studentima svih nivoa studija sa ovog odseka.Radionica studentima pruža mogućnost za razvoj i izražavanje kreativnih sklonosti. Studenti se bave geometrijom, formom, kompozicijom i vizuelnim komunikacijama.  Izložba Radionica  Geometrije predstavlja  radove na temu Geometrije i njenu različitu interpretaciju. Kroz  upotrebu  materijala, njihovih različitih mehaničkih svojstava, tekstura, boja, sposobnosti da reflektuju svetlost i senki radovi će minimalističkim pristupom uvesti posmatrače u svet Geometrije. Kako je Radionica osnovana na Odseku za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu, neizostavan deo izložbe će biti i sama veza Geometrije sa prirodom.




Pokretač i rukovodilac Radionice Geometrija je dr Biljana Jović, docent Univerziteta u Beogradu, Šumarskog fakulteta. Radionica je počela sa radom 2014. godine na Šumarskom fakultetu. Studenti su tokom tri godine rada Radionice imali priliku da na 4 grupne izložbe, u zgradi fakulteta, prikažu svoje radove.Pored toga, Radionica je imala priliku i da izlaže na Međunarodnom sajmu hortikulture (2016; 2017.), Međunarodnom trijenalu proširenih medija (2017.) u Umetničkom paviljonu ,,Cvijeta Zuzorić'' i međunarodnom festivalu Beogradski mesec fotografije (2017.)


 


Datum objavljivanja: 11.09.2017.