Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Rade Marković

Izložba slika, skulptura i objekata, Radeta Markovića, pod nazivom Kretanja, mogu se pogledati u Noći muzeja u galeriji Sigidunum.

 


Izložba je zamišljena kao skup izložbi koje će se odvijati u galeriji  Singidunum , u izlogu galerije, ispred biblioteke grada Beograda i u izlogu nekog od obližnjih butika .




Ispred biblioteke grada biće postavljena skulptura uz odgovarajući plakat koji će na simboličan način predstavljati kretanje. Sama skulptura je apstrakovani pokret ljudske noge u jednom duhovitom postmodernom maniru.

Stilizovane ljudske figure šetača koji stoje ili su u pokretu nalaziće se ispred galerije « Singidunum «. Nadamo se da će stilizovani šetači ostvariti komunikaciju sa pravim šetačima i posetiocima izložbe.Izlog galerije biće postavljen kao parafraza izloga okolnih trgovačkih radnji, koji će takodje pokušati da komunicira na nekoliko nivoa ( od nivoa pojedinačnog artefakta do nivoa koncepta ).Izložba u galeriji će biti mešavina slika, skulptura i objekata koji su nastali iz jedne slike koji započinju svoj autonomni život..




Postavka u izlogu neke od obližnjih radnji spojiće svet umetnosti sa svetom trgovine gradeći jedan novi svet.Cela postavka će uspostavljati kretanje u fizičkom i duhovnom prostoru i na taj način podržati dinamičnost manifestacije.


 


Datum objavljivanja: 17.05.2008.