Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Putujemo u Evropu

U četvrtak 6. novembra u 19h se otvara izložba fotografija "Putujemo u Evropu" u galeriji Qucera, Centra za kulturu Rakovica, u prisustvu visokih zvaničnika Austrijske ambasade i Evropskog pokreta u Srbiji. Izložba traje do 19. novembra.

 


U susret Evropskim integracijama 2006. godine, prvi put je održana izložba Putujemo u Evropu, koja je okupila studente, koji su u saradnji Evropskog pokreta u Srbiji i Austrijske ambasade mesec dana proveli putujući kroz dvadesetak evropskih gradova.


Zamisao je bila da ih po povratku, ponovo okupimo i kroz izložbu prikažemo njihove fotografije, kako bi oni na najneposredniji način preneli svoje utiske sa putovanja.


Tradicionalno, već treći put zaredom organizujemo ovu izložbu koja je svake godine željom, potrebnom i ambicijom učesnika dodavala nešto novo i samim tim prerasla lokalni značaj.


Prethodne godine zbog velikog interesovanja, fotografije studenata su odmah nakon završetka izložbe u galeriji Centra za kulturu, izložene u Galeriji Studentskog kulturnog centra.


Tri stotine najboljih studenata Srbije ove godine je mesec dana putovalo zemljama Evropske Unije u okviru projekta PUTUJEMO U EVROPU, Evropskog pokreta u Srbiji. Po povratku u svoju zemlju oni su pokušali da na neposredan način, koristeći se fotografijom, prepričaju svoje uspomene, iskustva, avanture i utiske sa putovanja.


Ova izložba je takođe i svojevrstan čin zahvalnosti koju studenti žele da upute organizacijama koje su im omogućile da se sa ovog putovanja vrate sa bezbroj uspomena.


Galerija Qucera

Beograd, Miška Kranjca 7

tel 3594-641

faks: 3582-493

e-mail: qucera@sbb.rs


 


Datum objavljivanja: 04.11.2008.