Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Putopisi Olge Đorđević

U Foajeu Kulturnog centra Pančeva od 22. novembra do 6. decembra, 2012. godine, održaće se izložba slika autorke Olge Đorđević, pod nazivom, "Putopisi".


 


Ciklus slika Olge Đorđević, mlade slikarke koja tek stupa na umetničku scenu Niša, u tematskom smislu određene su urbanim pejsažom, tačnije evropskim urbanim pejsažima i, razume se, pejsažima grada u kome živi.  No, za razliku, od sličnih tema koje u procesu realizacije podrazumevaju beleženje urbanih pulsacija, beleženje ritma grada, strukture pokreta koje ga prožimaju, Olga Đorđević je krenula drugim putem - "statičnijim" u najpozitivnijem smislu te reči. Njen cilj je da stvarajući portret grada, načini interakciju između njegovih memorijskih slojeva koja prouzrokuje osećanje o postojanju filinga koji prožima memorijsku različitost prostora što se dodiruju i sučeljavaju.



izvod iz teksta Srđan Marković





Olga Đorđević je rođena u Nišu 1985 godine.  Diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu na Odseku za likovne umetnosti 2009. godine. Završila specijalističke akademske studije studijskog programa Slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu 2010 godine. Student je treće godine doktorskih akademskih studija studijskog programa Slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu.  Član ULUS-a od 2012 godine. Samostalno izlagala 8 puta i to u Nišu, Beogradu, Zemunu, Bogatiću, Kraljevu i Majdanpeku. Izlagala je na više od 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.   Učestvovala u više likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više značajnih nagrada iz oblasti slikarstva.

www.olgicadj85.wix.com/olgadjordjevic



Datum objavljivanja: 20.11.2012.