Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Put do slike

Izložba Galerije slika "Sava Šumanović" iz Šida "Put do slike" gostuje u Velikoj galeriji Doma vojske Srbije. Izložbu čine 74 dela, parovi skica i slika koje se čuvaju u Galeriji u Šidu. Izložba traje do kraja januara.

 


Mogućnost koji ima Galerija slika "Sava Šumanović", Šid, da iz sopstvenog umetničkog fonda realizuje izložbu kojom će predstaviti umetnika spajajući parove, slike sa njihovim predlošcima u raznim tehnikama, obuhvatajući razdoblje od petnaest godina i 74 dela, je privilegija koja se veoma retko pruža muzejskim ustanovama.


Izložba PUT DO SLIKE predstaviće javnosti Savu Šumanovića u intimnoj atmosferi mesta gde je većina izloženih slika nastala, skinuvši pri tom u potpunosti veo tajne sa stvaralačkog puta od pripreme do završenog umetničkog dela. Predstavivši istovremeno, predloške, zapise na njima i završena dela, pružena je mogućnost svakom posmatraču da se lično vizuelno upozna sa stvaralačkim procesom umetnika i da u jednom dahu sagleda virtuoznost umetnika u svim slikarskim tehnikama.


 


Datum objavljivanja: 23.12.2010.