Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prva prodajna izložba

Arte Galerija po prvi put organizuje prodajnu izložbu slika umetnika koji su izlagali ove i prethodne godine i drugih umetnika sa kojima galerija sarađuje. Izložba se otvara 25.2.


 


Iako je galerija koncipirana kao prevashodno izlagački prostor, sa izložbama koje su organizovane po principu „jedan umetnik, jedno delo“, ova izložba će izuzetno prikazati značajan broj umetničkih dela koja će biti ponuđena posetiocima na prodaju. Izložba je iz ideje da se u vreme ekonomske nestabilnosti jedino isplati investirati u umetnička dela. Cilj je da se prodajom radova manjeg i srednjeg formata (koji se nude po pristupačnijim cenama od većih formata) pruži izvestan podsticaj domaćem umetničkom tržištu.


Kada se ima u vidu da je cena jednog manjeg ili srednjeg ulja na platnu često jednaka ceni nekih komada nameštaja ili tehničkih uređaja, a da je umetničko delo jedina, uslovno rečeno, "materijalna" stvar kojoj cena vremenom raste umesto da opada, onda se može razumeti zašto vodeći ekonomisti u kriznim vremenima preporučuju ulaganje u umetnost... 


Prodajna izložba će u Arte Galeriji biti postavljena do 25. marta.


Arte Galerija

Svetogorska 29

11000 Beograd



Datum objavljivanja: 25.02.2009.