Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prožimanja i interakcije

"Prožimanja i interakcije" Gdanjsk, Vroclav, Vilnius, Beograd - izložba studentskih radova na papiru 2021-22. Kuća legata, Knez Mihailova 46, Beograd. Otvaranje četvrtak, 7. april 2022. u 19h. Izložba je otvorena do 23. aprila 2022.







Na izložbi "Prožimanja i interakcije", predstavljeni su radovi studenata četiri  Akademije/Fakulteta likovnih umetnosti – iz Gdanjska, Vroclava, Vilniusa i Beograda. Cilj izložbe, koja je već održana u tri od četiri grada, je da promoviše rad istaknutih studenata – mladih umetnika i omogući uvid u sličnosti i razlike nastavnih programa četiri ugledne visokoškolske ustanove. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu predstavljaju studenti različitih odseka, od prve godine do master studija, od kojih su većina dobitnici Fakultetskih nagrada za svoje radove u oblasti crteža i grafike u školskoj 2020/21. godini. Razlike u njihovom poetičkom pristupu ovimmedijima kao i širok raspon materijala u kojima su radovi realizovani potvrđuje da su nastali u atmosferi otvorenosti i osetljivosti za duh vremena, atmosferi koja je oduvek krasila Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. Izložba je ostvarena uz pomoć Ministarstva Kulture i informisanja Republike Srbije.







Dekan FLU prof. dr um. Dimitrije Pecić







Projekat je zamišljen kao jedna velika putujuća smotra studentskih radova na papiru, sve četiri institucije. Ova izložba će omogućiti publici da se upozna sa radovima studenata iz potpuno različitih, a opet veoma pedagoški bliskih umetničkih škola. Svi izloženi radovi su dela nagrađenih studenata sa četiri prestižne škole koji reflektuju, kako njihove lične poetike, tako i duh škole u kojoj su nastajali.



Na svim mestima gde je do sada ova izložba prikazana izazvala je veliko interesovanje. Ceo projekat je započeo u Gdanjsku gde je u Armori galeriji akademije izložba otvorena 8.oktobra 2021. da bi 15. januara ove godine bila prikazana u Vroclavu, dok je 17. februara stigla u galeriju Akademije u Vilniusu. Na našu veliku radost izložba se, kao zaključak celog projekta, nalazi konačno pred beogradskom publikom i nadamo se da će zaintrigirati sve posetioce.


 


Datum objavljivanja: 06.04.2022.