Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prostorni crtež

U petak, 28. januara u 19 sati u Magacinu u Kraljevića Marka 4, otvara se izložba, "Prostorni crtež". Izložba traje do 6. februara.

 


Umetnici: Smilja Ignjatović, Jelena Đokić i Tatjana Vukelić, Nina Galić, Nataša Čulina, Marijana Miletić, Aleksandra Petković, Ivana Milev, Anna Mađetko, Jovana Vasić, Katarina Rašić, Iva Šumulikovski i Nikola Jovanović.




Izložba obuhvata intervencije u prostoru od postavke crteža na zidu do prostornih instalacija primenom različitih materijala. Umetnice dolaze sa različitih Fakulteta umetnosti i klasa, a njihove koncepcijske i pojedinačne preokupacije fokusirane su na fleksibilnost samih medija rada kao tehnike, materijala, prostora, elektronskih medija, funkcije, perceptivnih i vizuelnih efekata.




Za jedne, rad se razvija nizanjem poteza na velikim/malim površinama i kreiranjem autonomnih formi (B. Atlija, A. Madjetko, I. Milev, N. Galić, N. Čulina, A. Peković, J.Vasić), kod drugih istražuju se različiti identiteti u procesima metamorfoze (u spoju čoveka i prirode, M. Miletić), odnosi medijskih manipulacija, zloupotrebe, utilitarnosti i interaktivnosti (J. Đokić i T.Vukelić). Takođe crtež u direktnoj relaciji sa prostorom, položajem, svetlom, ne  zavisi toliko od motiva koliko od postupka istraživanja apsolutno svih mogućnosti definisanja same strukture crteža (S. Ignjatović). Kao i prošireni pristupi crtežu u okviru modnog crteža/objekta (K. Rašić, I. Šumulikovski).


 


Datum objavljivanja: 26.01.2011.