Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Prošireno polje - Treća smena

Od 26. januara do 18. februara u Velikoj galeriji DKSG-a održava se jubilarna peta izložba radionice Prošireno polje koju zajednički organizuju DKSG i Kornet. Otvaranje: četvrtak, 26. januar 19h.


 


Verovatno se sećate, pre tačno pre godinu dana održana je noćna radionica Treća smena na kojoj su učesnici dobili prazne knjige, blanko stranica i korica, koje su mogli da iscrtavaju i kolažiraju i na taj način naprave sopstvenu knjigu. Teme su bile snovi, noćne more, nesanica, rad noću ali po želji i nešto drugo. U podradionici je oslikavana zbirka Miloša Ristića „Najkraće pesme”, u izdanju Korneta. Nakon radionice učesnici su započeto odneli kući i nastavili da svoje knjige i Najkraće pesme dopunjavaju tokom godine. Radionica je bila otvorena za sve zainteresovane bez obzira na uzrast, profesiju, temperament, jezik.

 

Na izložbi ćete moći da pogledate šta je urađeno u proteklih godinu dana kroz mnoštvo spektakularnih knjižica. Očekuju vas i pokloni kojima ćemo obeležiti početak Nove 2017. godine.

 

Tokom otvaranja izložbe biće i džem sešn svirka benda koji od juna 2016. godine muzički prati dešavanja u okviru radionice Prošireno polje.

 

Urednički tim radionice: Dragana Nikoletić, umetnica i novinarka, Aleksandrija Ajduković, fotografkinja, Pavle Ćosić (Kornet) i Maida Gruden (DKSG)


 



Datum objavljivanja: 18.01.2017.