Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pronađena ukradena dela

Brazilska policija objavila je da su pronađena još dva dela koja su u junu ukradena iz Pinakoteke u Sao Paolu zajedno sa dva Pikasova dela. Drugi osumnjičeni, 29-godišnji Edmilson Silva do Nascimento, takođe je uhapšen u svojoj kući u istočnom Sao Paolu u sredu uveče.

 


Policija je ispod kreveta Edmilsona Silve pronašla dva dela, grafiku “Par” Lasara Segala (Lasar Segall, 1891-1957) i sliku “Žena na prozoru” Emilijana di Kavalkantija (Emiliano di Cavalcanti, 1897-1976), jednog od najpoznatijih brazilskih slikara. Prema Državnom sekretarijatu za kulturu u Sao Paolu, vrednost oba dela iznosi oko 633 hiljade dolara.


Trojica naoružanih lopova ušli su u Pinakoteku 12. juna i držali obezbeđenje muzeja na nišanu dok nisu završili krađu. Lopovi su uzeli dve Pikasove grafike, “Slikar i model” iz 1963. i “Minotaur, čovek koji pije i žena” iz 1933.


Prošlog meseca policija je uhapsila jednog osumnjičenog i pronašla sliku “Slikar i model”, ali još uvek ostaje da se pronađe Pikasovo drugo delo, kao i treći osumnjičeni. Inače, ovo je bila druga po redu krađa Pikasovih dela u Brazilu za manje od godinu dana.


 


Datum objavljivanja: 08.08.2008.