Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Promocija kataloga izložbe Iskustvo u gužvi Goranke Matić

Promocija kataloga izložbe “Iskustvo u gužvi” Goranke Matić, ponedeljak, 24. maja u 17 časova Muzej savremene umetnosti Beograd, Sala Protić Produžava se izložba Iskustvo u gužvi Goranke Matić za još jedan dan

 


Uspešnu retrospektivnu izložbu Goranke Matić “Iskustvo u gužvi” privodimo kraju. Poslednjeg dana izložbe biće promovisan reprezentativan katalog koji na 240 strana donosi segmente opusa autorke uz dva teksta koji hronološki i tematski, složeno i detaljno analiziraju praksu i radove Goranke Matić.



Autorke tekstova u katalogu su mr Una Popović, kustoskinja izložbe “Iskustvo u gužvi” i dr Bojana Pejić, kustoskinja i profesorka sa sedištem u Berlinu.  

 

Una Popović u svom tekstu pod nazivom “O fotografskoj praksi Goranke Matić kao iskustvu unutar gužve” analizirala je društvenu i javnu praksu Matićeve, dok tekst Bojane Pejić “Goranka Matić: mesta sećanja” obrazlaže autorske cikluse i umetničke serije.



Recenzent tekstova u katalogu je dr Milanka Todić, istoričarka umetnosti i profesorka.

Dizajn kataloga potpisuje Andrej Dolinka, dizajner MSUB.

 

Na promociji će se obratiti direktorka Muzeja savremene umetnosti, Beaograd Marijana Kolarić, umetnica Goranka Matić i kustoskinja Una Popović.

 

Nakon obraćanja i predstavljanja kataloga, Goranka Matić i Una Popović će još jednom provesti prisutnu publiku kroz izložbu.

 



Prema poslednjim propisanim epidemiološkim merama maksimalan broj posetilaca u Sali Protić je 40 osoba. Molimo Vas da unapred najavite svoje prisustvo putem mejla: info@msub.org.rs.

Tokom promocije katalog možete kupiti po 50% nižoj ceni (750 dinara)

 


Produžava se izložba Iskustvo u gužvi Goranke Matić za još jedan dan



 



Zbog velikog interesovanja posetilaca za retrospektivnu izložbu „Iskustvo u gužvi" Goranke Matić odlučili smo da vas obradujemo i vrata Muzeja otvorimo i sutra u utorak 25. maja od 12 - 20 časova.

Izložba se zatvara 24. maja te iskoristite predstojeći vikend da je još jednom pogledate.




Goranka Matić prisutna je na umetničkoj i fotografskoj sceni već 40 godina. Od samih početaka, osamdesetih godina prošlog veka, njen rad paralelno se odvijao u domenima novinske, reportažne i umetničke fotografije.



Goranka Matić svojevrsna je hroničarka zbivanja na umetničkoj, kulturnoj, društvenoj i političkoj sceni ove zemlje, čiji se opus, prezentovan ovako u celini, može nezavisno od autorstva tretirati i kao problemska izložba koja omogućuje uvid u društvene i kulturne okolnosti nekadašnje države Jugoslavije, Srbije i Beograda, od početka osamdesetih pa do početka dvehiljaditih godina.

Izložba Iskustvo u gužvi posredno teži da ukaže i na dinamične i mnogostruke pozicije i uloge medija fotografije.

 


 


Datum objavljivanja: 24.05.2021.