Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Promocija kataloga

Predstavljanje novog kataloga Spomen-zbirka Pavla Beljanskog: život posvećen umetnosti, održaće se u izložbenom prostoru ove galerije, 9. maja 2008. godine u 20. sati. Nešto ranije istog dana, u 19.15 časova, zakazana je i konferencija za novinare povodom promocije novog kataloga Spomen-zbirke.

 


U ambijentu stalne postavke, na premijernom predstavljanju kataloga Spomen-zbirke govoriće Teofil Pančić, poznati beogradski i novosadski teoretičar, publicista i kolumnista i istoričarke umetnosti: dr Saša Brajović, profesorka na Filozofskom fakultetu u Beogradu i dr Jasna Jovanov upravnica Spomen-zbirke.



Prethodeći novoj monografiji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog čije se objavljivanje očekuje tokom 2008. godine, ovaj izdavački poduhvat je u neku ruku i njena sažetija, ali ne manje studiozna najava. Po nameni zamišljen kao svojevrsni vodič kroz galeriju, bogato ilustrovan i sadržajan katalog Spomen-zbirke na pregledan i koncizan način prezentuje sve autore i umetnička dela zastupljena u kolekciji Pavla Beljanskog. Moderan i atraktivan dizajn, još jedan je od praktičnih argumenata koji pristup sadržaju čini jedostavnijim i efikasnijim. Kompletan materijal je uobličen kroz višegodišnji istraživački rad stručnog tima Spomen-zbirke kao i autora tekstova, među kojima su naši renomirani poznavaoci nacionalne istorije moderne umetnosti. Na ovaj način dosledno je istaknut značaj kako originalnih umetničkih dela i njihovih slavnih autora, tako i uloga samog osnivača kolekcije i velikog ljubitelja umetnosti, Pavla Beljanskog.



Ulaz je slobodan.


 


Datum objavljivanja: 23.04.2008.